Policy

Mediakurser Sverige AB och vår integritetspolicy

Vår webbplatsadress är: https://www.mediakurser.se.

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

När du anmäler dig till en kurs eller på annat sätt lämnar dina personuppgifter till oss godkänner du att vi sparar dina uppgifter i enlighet med gällande personuppgiftslagstiftning. De uppgifter du lämnar till oss sparas krypterade och konfidentiella. Vi sparar endast information om dig som namn, adress, e-post, telefonnummer, samt information om den kurs/kurser du bokat hos hos.

Informationen sparas hos tredje part enbart för bokföring och skatteredovisning. Vi lämnar inte ut din information till någon annan. När du gått en kurs hos oss får du göra en kursutvärdering där vi ber om tillstånd att använda ditt namn och kursutvärdering för marknadsföring på vår webbplats. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke genom att kontakta oss på info@mediakurser.se.

Cookie-filer

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Analys

Vi samlar in användardata med tjänsten Google Analytics. Vi tittar inte på enskilda besökare utan använder Google Analytics för att mäta antalet besökare under en tidsperiod, tid på webbplatsen, vilka sidor och länkar som är populärast o.s.v. All data som samlas in på Google Analytics raderas automatiskt efter 26 mån.

Lagringstiden gäller data på användar- och händelsenivå som är kopplad till cookies, användaridentifierare (till exempel användar-id) och annonsidentifierare (till exempel DoubleClick-cookies, Android-annonserings-id och Apples identifierare för annonsörer).

Vilka vi delar dina data med

När du bokar en kurs sparas dina faktureringsuppgifter i ett bokföringssystem. Vi sparar endast den information som behövs för fakturering, redovisning, legala eller säkerhetsändamål.

Hur länge vi behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar eller använder ett kontaktformulär kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

För användare som registrerar sig på er webbplats (om sådana finns) sparar vi även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har sparat om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål. Vill du begära ett utdrag eller radering av dina uppgifter kontaktar du oss på info@mediakurser.se

Vart vi skickar dina uppgifter

Kommentarer från besökare kan kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost. I övrigt delar vi inte några uppgifter med någon utan de lagras internt och används endast för administrativt bruk.

Hur vi skyddar din information

Vår webbplats använder One.com som webbserver. De erbjuder en säker plats för datalagring och håller högsta säkerhetsstandard. All data är säkrad genom en daglig fjärrbackup av alla servrar via en privat 10GB fiberanslutning till ett separat databackupcenter placerat 10 km från huvuddatacentret.

Vilka procedurer vi har för dataläckor

Vi arbetar hela tiden för att säkerställa våra system och eliminera risken för läckor. Skulle dock någonting hända kommer detta omedelbart att anmälas till Datainspektionen enligt GDPR, senast inom 72 timmar.

Branschkrav om delgivning av information

Om vi upptäcker brister eller problem med vår datasäkerhet kommer vi meddela samtliga berörda inom 72 timmar.

Kontaktinformation

Mediakurser Sverige AB
Arenavägen 55
121 77 Johanneshov
Sverige
Tel: 08-406 00 30
info@mediakurser.se